TRINE GADEBERG 

The one and only Trine Gadeberg har heldigvis igen sagt ja til at stå på scenen her i revyen. Hold på hat og briller, for det her er altså en kvinde med ben i næsen – og fart på. Og ikke blot er hun med som skuespiller, hun er også instruktør på EsbjergRevyen 2024.

Trine har mange jern i ilden – udover at være et eftertragtet navn på de danske scener indenfor revy, musicals og teater har Trine fået stor succes med podcasts som ”Mens vi strikker” og ”Den hvide dame”. I 2022 og 2023 har hun opnået en kæmpe succes med sit ”one-child” comedy show med sin populære satirefigur Pelle, hvor hun ene kvinde stod på scenen i udsolgte sale over hele landet. En imponerende og formidabel præstation som hun da også høstede prisen som

Årets Entertainer for fra Chp.Culture.

Efter årets succesfulde Hjørring Revy tager Trine sammen med Jan Svarrer på en efterårs tur med forestillingen ”Hjælp vi er gift”, der er skrevet og instrueret af Vase & Fuglsang samt Jan og Trine selv.

Trine elsker Esbjerg, og det kommer os til gode, når vi med stolthed kan præsentere hende på scenen her i Danmarks vestligste revy i 2024 – både som skuespiller og instruktør.

 Jan Svarrer 

Endnu en gang byder vi varmt velkommen til Jan Svarrer – vores skønne, lokale islæt, der har været med i alle vores EsbjergRevyer! Ingen EsbjergRevy uden den lange Svarrer.

Jan Svarrer er ikke til at sætte i bås, for han kan det hele – musiker, foredragsholder, skuespiller, komponist og tekstforfatter – men først og fremmest har han etableret sig som en af landets bedste og flittigste komikere. Han er en af den slags originaler, man bare må opleve. Gang på gang har han væltet salen med ustyrlig kropskomik, underspillet deadpan-humor og altid finurlige tekster. Som forfatter har Jan også en lang række succes’er på CV’et, både som Reumert-nomineret dramatiker, og som fast leverandør af revytekster til både Cirkusrevyen og landets øvrige revyer. Og her i Esbjerg er vi så heldige at vi også har ham med på scenen. Med sin guitar, mimik og skæve sange angriber han tingene fra nye vinkler med så megen humor og selverkendelse, at ikke ét øje er tørt.

I efteråret drager han på en lille turne sammen med Trine i forestillingen ”Hjælp vi er gift”, der er skrevet og instrueret af Jan og Trine selv samt Vase og Fuglsang.

Med Jan ombord på holdet er publikum sikret underholdning med lige dele vanvid, humor og eftertænksomhed. Alt er godt !

 Preben Kristensen 

Vi kan slet ikke beskrive, hvor meget vi er oppe at køre over at kunne præsentere Preben Kristensen…… altså DEN Preben Kristensen her i EsbjergRevyen. Hvor vildt er det ikke lige !

Han er en af landets mest folkekære og alsidige skuespillere og en af vor tids største entertainere med en lang karriere indenfor både teater, tv, film, musik og comedy. Senest har han stået på scenen i Hjørring Revyen bla. sammen med Trine, og det er bla. dette samarbejde, der nu har ført til, at vi også er så heldige at se ham i EsbjergRevyen.

Preben er uddannet på Skuespillerskolen ved Århus Teater i 1978, og derfra kender vi vist alle historien omkring samarbejdet med Anders Bircow og Thomas Eje der førte til gigant successen Linje 3, der igennem 25 år turnerede med deres musikalske shows. Men det er ikke kun inden for musikken og komikken Preben har slået sit navn fast, han er også en meget benyttet karakterskuespiller på de danske teaterscener. Derudover har Preben også lagt sang- og talestemme til utallige tegnefilm, bla. Woody i Toy Story og Geenie i Aladdin. Og vi vil slet ikke komme ind på det hav af hæderspriser han har modtaget i tidens løb for sit virke som skuespiller.

Så er der noget at sige til, at det er med stor stolthed, vi byder Preben velkommen til Esbjerg !

 Teit Samsø 

Vi er virkelig stolte af, at vi kan præsentere en af landets bedste musical performere her på scenen i EsbjergRevyen. Allerede tilbage i 2020 havde vi Teit med på holdet – men revyen blev dengang aflyst pga corona. Så NU skal det være!

Teit er uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia, hvor han imponerede i en af de bærende roller i kæmpe successen ”Tarzan” og har haft større roller i et hav af andre musicals, bla. i ”Seebach The Musical”. Hvis du synes, du har set Teit på scenen her i området før, er det rigtig nok. Han medvirkede nemlig i Varde Sommerspil i hovedrollen som soldaten i ”Fyrtøjet – en gnist i Andersens Liv” og som Judas i ”Jesus Christ Superstar”.

I 2023 stod han med stor succes på scenen hos vores gode venner i Sønderborg Sommerrevy Show, hvor han lagde salen ned med sit nummer ”Teit Fever”. Og det var blandt andet for dette nummer at Teit modtog prisen som Årets Talent ved Reyvernes Revy 2023. Og så har han jo lige turneret landet rundt med ”The Boy Band Tour” til 6-stjernede anmeldelser og fulde huse. Så nu glæder vi os bare til at se ham boltre sig på scenen her i EsbjergReyven med hele sit alsidige repertoire.

 CAPELLO PETER BOM 

Vi er glade for endnu en gang at kunne overlade rollen som EsbjergRevyens kapelmester til Peter Bom. Peter er vores faste klippe, der har været med siden den første EsbjergRevy på Musikhuset i 2017. Han er en fremragende pianist og komponist, der kan fremtrylle de smukkeste melodier og harmonier.

I 2022 stod Peter desuden i spidsen for koncerten ”Poptoner”, hvor han som korleder sammen med sit kor ReChoired afviklede 8 koncerter på hovedstadens hospitaler med formålet at glæde indlagte børn og unge.

Peter kan redde enhver musikkrise – som ene mand ved tangenterne formår han at få det til at lyde, som var det er fuldt kor og orkester. Med sin mørke og soulede stemme har han også selv været solist i flere musicals, ligesom han også er en efterspurgt kordirigent og -arrangør. Peter var også igennem mange år fast kapelmester i Kerteminde Revyen, og heldigvis har han sagt ja til at komme til

Esbjerg igen i 2024. Den musikalske ledsagelse er i fuldkommen trygge hænder hos Peter, og vi kan slet ikke undvære ham.

 Scenograf Jens Frausing 

Vi er umådeligt glade for at vi igen kan præsentere Jens Frausing som årets scenograf. Jens er født og opvokset i Esbjerg, og kender byen ud og ind.

Han er en særdeles dygtig og alsidig herre, med mange års erfaring i branchen.

Han har bl.a. været tilknyttet Fredericia Teaters scenografteam, og har en lang række scenografi- og instruktøropgaver rundt i hele landet bag sig. Han har i mange år været en fast del af det kreative team på Palsgård Sommerspil, og har de seneste par år også været scenograf på Varde Sommerspil.

Jens er verdensmester i at udtænke de flotteste, enkle, men meget effektfulde scenografier til os. Udover at skabe et smukt scenerum er Jens også med allround på alt i vores revyproduktion – lige fra at assistere instruktøren med koreografi og arrangement til fantasifuldt at fremtrylle diverse rekvisitter ud af, hvad der lige er ved hånden i skuffer og skabe. Alle burde have en Jens på deres produktion.