Revymutter Hanne Bjørnskov

Hanne, der ejer og driver EsbjergRevyen, har haft revy i blodet de sidste mange hundrede år.
Som barn stod hun selv på scenen i Fritidsklubben i Frejaparken, senere producerede hun lokalrevy i mere end 15 år på Spangsbjergskolen for ikke at nævne de mange personalerevyer, hun fik stablet på benene i de firmaer, hun var ansat i.

I 2003 tog hun sammen med Leif Fabricius initiativ til Tobakskuller – en professionel revy, der spillede på Esbjergs gamle tobaksfabrik Tobakken i årene 2003 til 2016. I 2017 startede de to revypionerer et nyt samarbejde med Musikhuset Esbjerg – og her blev EsbjergRevyen til. Leif nyder nu sit otium, og Hanne driver og ejer EsbjergRevyen med Leif som trofast sparringspartner. Hanne lever og ånder for revygenren og udtaler selv: ”Humor kan løfte stemninger, løse konflikter og være bindeleddet mellem os”.

I 2017 modtog Hanne Revyprisen – en hæderspris fra branchen for arbejdet med at holde gang i revyhjulene i Esbjerg og for mange års arbejde i sekretariatet for RevyDanmark, og i 2019 modtog hun ”Årets Thorleif” af Leif og Johnna Maibom for ”et enestående arbejde for den danske revy”.

Med en god portion vestjysk stædighed er det trods corona og bump på vejen lykkedes Hanne at bevare en professionel revytradition i Esbjerg. For denne indsats og for sit store frivillige foreningsarbejde for de lokale teatergrupper og ungdomsrevyer i byen, blev Hanne tildelt den ærefulde titel som Årets Esbjergenser 2022.

Og med denne titel i bagagen glæder Hanne sig til at byde velkommen til EsbjergRevyen igen i februar 2024.