TRINE GADEBERG 

Stjerneskuddet er tilbage, Og det er selvfølgelig ingen mindre end the one and only Trine Gadeberg. Hold på hat og briller, for det her er altså en kvinde med ben i næsen – og fart på. Trine har mange jern i ilden – udover at være et eftertragtet navn på de danske scener indenfor revy, musicals og teater har Trine fået stor succes med podcasts som ”Mens vi strikker” og ”Den hvide dame”.
I 2022 drager Trine på turné med sin populære satirefigur Pelle, der får sit første one-child comedyshow med navnet ”Verden ifølge Pelle” som resultat af mere end ni millioner visninger på Youtube og Facebook. Se meget mere og køb billetter på: https://jeghedderpelle.dk/.
I 2022 kan Trine desuden opleves i Hjørring Revyen, ligesom hun også allerede har turneret med Jan Svarrer i forestillingen ”Hjælp vi er gift”, der er skrevet og instrueret af Vase & Fuglsang samt Jan og Trine selv.
Nå ja – og så modtog hun da også Jydske Vestkystens Kulturpris.i 2022, som kan tilføjes til rækken af priser som ”Årets Dirch” og ”Årets kvindelige revyskuespiller”  for blot at nævne et par få.
Trine har et bankende hjerte for vores by, og det kommer os til gode, når vi med stolthed kan præsentere hende på scenen her i Danmarks vestligste revy i 2023. Velkommen Trine!

 Jan Svarrer 

Endnu en gang byder vi varmt velkommen til Jan Svarrer – vores skønne, lokale islæt, der står på EsbjergRevyens scene for 6. gang i streg! Ingen EsbjergRevy uden den lange Svarrer. Jan er en omvandrende spillemand og komiker, der er kendetegnet ved sin ustyrlige og særdeles morsomme kropskomik samt underspillede humor. Foruden at være en fantastisk scenekunstner er Jan også foredragsholder, komponist og tekstforfatter og har bl.a. været dramatiker på Elvis-forestillingen ”Viva Las Vegas” på Randers Teater, der blev Reumert-nomineret i 2020. I starten af 2022 har man kunne opleve Jan i skøn forening med Trine Gadeberg i forestillingen ”Hjælp vi er gift”, der er skrevet og instrueret af Jan og Trine selv samt Vase og Fuglsang. Med Jan ombord på holdet er publikum sikret underholdning med lige dele vanvid, humor og eftertænksomhed. Og så er det da også værd at nævne, at Jan er født og opvokset her i Esbjerg… Vi kan ikke vente!

 GORDON KENNEDY 

Det er med jublende arme og ben, at vi igen i år kan præsentere Gordon Kennedy som en af vores pragtfulde spillere på 2023-revyholdet. Gordon er en særdeles alsidig og erfaren herre indenfor film og scenekunst – foruden at være uddannet skuespiller fra Aarhus Teater kan han skrive stand-up-komiker, instruktør og manuskriptforfatter på CV’et. Han har medvirket i et hav af revyer, teaterforestillinger, film, shows og tv-serier som både skuespiller og instruktør. I 2007 modtog han Årets Dirch, og i 2014 og 2017 modtog han prisen for Årets Revy for sit arbejde som instruktør for vores venner i GræstedRevyen. Men Gordon kan mere end det. Han er nemlig også en strålende komponist og tekstforfatter med en helt særlig humoristisk tilgang til verden omkring os. I det daglige forsyner han os med små, skægge videoer på de sociale medier, hvor han bl.a. udforsker filtre og god mad. Følg ham og få din daglige dosis Gordon på @hansgordonkennedy I 2022 kan Gordon opleves i en række tv-produktioner, bl.a. Den bedste tid på Xee, Doggystyle på DR, Clark på Netflix, ligesom han også står på scenen i Danmarks 2. største revy, Nykøbing Falster Revyen. I starten af 2023 er det vores tur! Vi er umådeligt glade og stolte af at have Mr. Gordon McGregor Kennedy med på holdet her i Esbjerg.

 Kasper Gattrup 

Kasper Gattrup er tilbage! Og vi garanterer for, at det bliver et glædeligt gensyn.
Kasper tog Esbjerg med storm, da han i 2018 for første gang indtog revyscenen i Musikhuset – og igen i 2019.
Han er et top-energisk multitalent med mange facetter – stand-up, impro-skuespiller, sanger, imitator og meget, meget mere.
I 2015 modtog Kasper Talentprisen ved TV2 Charlies Revy Galla. Kasper er medlem af storsuccessen Specialklassen – en impro-comedy- og satiregruppe, der bl.a. via radioformatet og podcasts giver lytterne et satirisk break fra ordentlighed, struktur og moralsk forventning. I efteråret 2022 kan du opleve Specialklassen på tæt hold, når de tager på stor comedy-tour i det ganske land.
Se mere her: https://specialklassen.dk/

Kasper er flere gange blevet sammenlignet med legendariske Preben Kaas – især for sin charmerende fremtoning – han kan nemlig både synge, danse og være fjollende morsom. Og det er jo ikk’ så ringe endda. Derfor var vi ikke et øjeblik i tvivl om, at Kasper skulle med på holdet igen i 2023.

 CAPELLO PETER BOM 

Vi kunne ikke være gladere for endnu en gang at overlade rollen som EsbjergRevyens kapelmester til Peter Bom. Peter er vores faste klippe, der har været med siden den første EsbjergRevy på Musikhuset i 2017. Han er en fremragende pianist og komponist, der kan fremtrylle de smukkeste melodier og harmonier.

Peter kan redde enhver musikkrise – som ene mand ved tangenterne formår han at få det til at lyde, som var det er fuldt kor og orkester. Med sin mørke og soulede stemme har han også selv været solist i flere musicals, ligesom han også er en efterspurgt kordirigent og -arrangør. Peter er også fast kapelmester i Kerteminde Revyen, og heldigvis får vi også lov til at beholde ham i 2023 – for ham kan vi ikke undvære.

I 2022 står Peter desuden i spidsen for koncerten ”Poptoner”, hvor han som korleder sammen med sit kor ReChoired skal afvikle 8 koncerter på hovedstadens hospitaler med formålet at glæde indlagte børn og unge.

Vi glæder os til at opleve Peter stråle på tangenterne!

 Vase & Fuglsang 

Endnu en gang er vi stolte af at præsentere det anerkendte forfatter-, instruktør- og makkerpar René Vase og Jannik Fuglsang som årets ”øjne udefra”. De hører til branchens absolutte og højt respekterede sværvægtere og er blandt hovedleverandørerne af tekster til landets professionelle revyer. Det har resulteret i over 500 numre til danske, svenske og norske revyer.
Men som de selv siger: ”Desværre har vi aldrig rigtigt fået hul på det finske marked.” Det skal nok komme. Sideløbende har Vase & Fuglsang lavet lidt musik, noget TV, en masse turnerende comedyshows og skrevet en stor del dramatik til diverse teatre rundt om i landet.
De har også taget sig af at ”modernisere” gamle klassikere som ”Sommer i Tyrol” og ”Frøken Nitouche”. Seneste skud på stammen er forestillingen ”Hjælp vi er gift” med vores helt egne Trine Gadeberg og Jan Svarrer på scenen.
Forestillingen skildrer det ”moderne parforhold” og ikke mindst selvhjælpsbølgen og samlivseksperterne, der står klar til at hjælpe, når det går galt. Med adskillige priser i bagagen som årets revyforfatter(e) er det to sæt meget kompetente øjne, der skal bistå med sparring til årets revy. Vi kan slet ikke vente med at få besøg fra de to gode herrer.

 Scenograf Jens Frausing 

Jens er gammel Esbjerg dreng, nu bosat i Horsens.
Han er en særdeles alsidig herre og har mange års erfaring i branchen, bla. var han i en årrække tilknyttet Fredericia Teaters scenograf team. Han har en lang række scenografi og instruktør opgaver bag sig, og han har heldigvis fundet plads i kalenderen til at kunne være med i EsbjergRevyen siden starten i 2017, selvom der er bud efter ham mange steder fra. Han er tilknyttet det kreative team på Palsgård Sommerspil, og i 2022 står han for den nyskrevne forestilling ”Varde Brænder” i forbindelse med Varde Middelalderfestival, ligesom han også er scenograf på Varde Sommerspils ”Jesus Christ Superstar”.
Jens er verdensmester i at udtænke de flotteste, enkle, men meget effektfulde scenografier. Udover at skabe det flotte scenerum, er Jens også med allround på alt i vores revyproduktion – lige fra at assistere med lidt koreografi til fantasifuldt at fremtrylle diverse rekvisitter ud af, hvad der lige er ved hånden i skuffer og skabe.