TRINE GADEBERG 

Stjerneskuddet er tilbage. Og det er selvfølgelig ingen mindre end the one and only Trine Gadeberg. Hold på hat og briller, for det her er altså en kvinde med ben i næsen – og fart på.

Trine har haft et hæsblæsende 2022. Sammen med Jan Svarrer turnerede hun i foråret med forestillingen ”Hjælp vi er gift”, og fortsatte derefter direkte til Hjørring Revyen. Samtidig har hun haft stor succes med podcasten ”Mens vi strikker” og ”Den Hvide Dame”, og sidst men ikke mindst har hun her i efteråret været rundt i landet med sit one-child comedy show ”Verden ifølge Pelle”. Et show der spillede 35 gange for udsolgte sale, og med Trine som den eneste medvirkende. Sikke en bedrift ! Og efterspørgslen har været så stor, at hun drager rundt i landet igen i foråret 2023 med showet. Nå ja – og så modtog hun da også fuldt fortjent Jydske Vestkystens Kulturpris i 2022.

Trine har et stort hjerte for vores by, og det kommer os til gode, når vi med stolthed kan præsentere hende på scenen her i Danmarks vestligste revy i 2023. Og denne gang har Trine påtaget sig rollen som kunstnerisk leder for EsbjergRevyen, og kommer dermed til at sætte sit præg på både indhold og form. Det kan kun blive godt.

Foto: Red Star Photo

 Jan Svarrer 

Endnu en gang byder vi varmt velkommen til Jan Svarrer – vores skønne, lokale islæt, der står på EsbjergRevyens scene for 6. gang i streg! Ingen EsbjergRevy uden den lange Svarrer.

Jan er en omvandrende spillemand og komiker, der er kendetegnet ved sin ustyrlige og særdeles morsomme kropskomik samt underspillede humor. Foruden at være en fantastisk scenekunstner er Jan også foredragsholder, komponist og tekstforfatter og har bl.a. været dramatiker på Elvis-forestillingen ”Viva Las Vegas” på Randers Teater, der blev Reumert-nomineret i 2020.

I starten af 2022 har man kunne opleve Jan i skøn forening med Trine Gadeberg i forestillingen ”Hjælp vi er gift”, der er skrevet og instrueret af Jan og Trine selv samt Vase og Fuglsang.
Med Jan ombord på holdet er publikum sikret underholdning med lige dele vanvid, humor og eftertænksomhed. Og så er det da også værd at nævne, at Jan er født og opvokset her i Esbjerg… Vi kan ikke vente!

Foto: Red Star Photo

 GORDON KENNEDY 

Det er med jublende arme og ben, at vi igen i år kan præsentere Gordon Kennedy som en af vores pragtfulde spillere på 2023-revyholdet.

Gordon er en særdeles alsidig og erfaren herre indenfor film og scenekunst – foruden at være uddannet skuespiller fra Aarhus Teater kan han skrive stand-up-komiker, instruktør, manuskriptforfatter og meget mere på CV’et. Han er nemlig også en strålende komponist og tekstforfatter med en helt særlig humoristisk tilgang til verden omkring os. I det daglige forsyner han os med små, skægge videoer på de sociale medier, hvor han bl.a. udforsker filtre og god mad. Følg ham og få din daglige dosis Gordon på @hansgordonkennedy

I løbet af 2022 har vi kunnet opleve Gordon i en række tv-produktioner, bl.a. Den bedste tid på Xee, Doggystyle på DR, Clark på Netflix, og efter en succesfuld sommer på scenen hos landets 2. største revy, nemlig Nykøbing Falster Revyen, drog Gordon på turne med forestillingen Blinkende Lygter. I starten af 2023 er det så vores tur, og vi er umådeligt glade og stolte af at have Mr. Gordon McGregor Kennedy med på holdet her i Esbjerg.

Foto: Red Star Photo

 Kasper Gattrup 

Kasper Gattrup er tilbage! Og vi garanterer for, at det bliver et glædeligt gensyn.
Kasper tog Esbjerg med storm, da han i 2018 for første gang indtog revyscenen i Musikhuset – og igen i 2019. Han er et top-energisk multitalent med mange facetter – stand-up, impro-skuespiller, sanger, imitator og meget, meget mere. I 2015 modtog Kasper Talentprisen ved TV2 Charlies Revy Galla.

Kasper er medlem af storsuccessen Specialklassen – en impro-comedy- og satiregruppe, der bl.a. via radioformatet og podcasts giver lytterne et satirisk break fra ordentlighed, struktur og moralsk forventning, og som også leverer shows udover det sædvanlige. Her i efteråret 2022 har Specialklassen spillet for fulde huse på deres turne rundt i landet, og de gentager succesen i foråret 2023. Se mere her: https://specialklassen.dk/.

Kasper har både charme og lækkert hår, og så kan han både synge, danse og være rablende morsom. Og det er jo ikk’ så ringe endda. Derfor var vi ikke et øjeblik i tvivl om, at Kasper skulle med på holdet igen i 2023.

Foto: Red Star Photo

 CAPELLO PETER BOM 

Vi er simpelthen bare så glade for endnu engang at kunne overlade rollen som EsbjergRevyens kapelmester til Peter Bom. Peter er vores rolige og faste klippe, der har været med siden den første EsbjergRevy på Musikhuset i 2017. Han er en fremragende pianist og komponist, der kan fremtrylle de smukkeste melodier og harmonier.

Peter kan redde enhver musikkrise – som ene mand ved tangenterne formår han at få det til at lyde som var det et fuldt kor og orkester. Med sin mørke og soulede stemme har han også selv været solist i flere musicals, ligesom han også er en efterspurgt kordirigent og -arrangør.

I 2022 har Peter bl.a. stået i spidsen for koncerten ”Poptoner”, hvor han som korleder sammen med sit kor ReChoired har afviklet 8 koncerter på hovedstadens hospitaler med formålet at glæde indlagte børn og unge.

Vi glæder os til at opleve Peter stråle på tangenterne!

 Vase & Fuglsang 

Endnu en gang er vi stolte af at præsentere det anerkendte forfatter-, instruktør- og makkerpar René Vase og Jannik Fuglsang som vores ”øjne udefra”.

De hører til branchens absolutte og højt respekterede sværvægtere og er blandt hovedleverandørerne af tekster til landets professionelle revyer.

Sideløbende har Vase & Fuglsang lavet lidt musik, noget TV, en masse turnerende comedyshows og skrevet en stor del dramatik til diverse teatre rundt om i landet. Seneste skud på stammen er forestillingen ”Hjælp vi er gift” med vores helt egne Trine Gadeberg og Jan Svarrer på scenen.

Med adskillige priser i bagagen som årets revyforfatter(e) er det to sæt meget kompetente øjne, der skal bistå med sparring til årets revy. Vi kan slet ikke vente med at få besøg fra de to gode herrer.

 Scenograf Jens Frausing 

Vi er umådeligt glade for, at vi igen kan præsentere Jens Frausing som revyens scenograf. Jens er født og opvokset i Esbjerg – og lidt lokalt islæt går man altså ikke galt i byen med.

Jens er en særdeles alsidig herre med mange års erfaring i branchen, og han har en lang række scenografi- og instruktøropgaver bag sig. Når Jens er færdig hos os som scenograf, blander han kortene og drager videre til Herning som instruktør på musicalen We Will Rock You med bl.a. Anders Blichfeldt og Teit Samsø i de bærende roller.

Jens er verdensmester i at udtænke de flotteste, enkle og samtidig meget effektfulde scenografier. Udover at skabe et smukt scenerum er Jens også med allround på alt i vores revyproduktion – lige fra at assistere med koreografi til fantasifuldt at fremtrylle diverse rekvisitter ud af hvad der lige er ved hånden i skuffer og skabe.

Et varmt velkommen til Jens Frausing!